Bittikolikot,

mistä niissä on kyse?


Taisit myöhästyä bitcoin-villityksestä.

Periaatteessa otsikon lailla voi ajatella etenkin liskoaivoilla, jotka eivät halua pureutua asian ytimeen vaan prosessoida vastaanottamansa datan mahdollisimman nopeasti. Kuten monissa muissakin Bittikolikot.comissa esitellyissä asioissa, voidaan asiaa prosessoida, jopa rouskutella, hyödyntämällä Bitcointalk.org-sivustoa. Siellä käynnistyi kesäkuussa 2015 viestiketju, jossa kyseltiin "Onko sinulla 1 bitcoin?" Mitä ajattelet ihmisten silloin viestiketjuun vastanneen?

Useimmat vastasivat, ettei heillä ole enää yhtä ainoaa bitcoinia. Osa oli pelannut ne, eräät olivat tehnet ostoksia, joku hävittänyt lompakkonsa avaimet. Syitä ja selityksiä oli viestiketjussa, jossa on 103 sivua vastauksia, melkein kaikkia mahdollisia. Vastauksista useimmat kuitenkin paljastivat karun totuuden:

Useimmat ihmiset eivät ostaneet bitcoinia edes vuonna 2015, kun BTC:n hinta oli vain ~300 euroa.

Vain harvat ja valitut viestiketjun osanottajat kielivät ymmärtävänsä bitcoinin arvonnousun potentiaalin. Esimerkiksi nimimerkki LFC_Bitcoin kehotti päivämääränä 17.6.2015 yhteisön jäseniä hankkimaan edes yhden bitcoinin, mieluiten vähintään viisi kappaletta, ja säilyttämään ne niin sanotussa "cold storagessa".

Kuinka on tänään?

Onko sinulla yksi bitcoin nyt kun sen hinta on ~10 000 euroa? Ehkä viiden vuoden kuluttua tälle tekstille nauretaan ja muistellaan kaiholla, tai katkerana, niitä aikoja, jolloin bitcoinin sai niinkin halvalla kuin kymppitonnilla. Ehkä BTC:n hintalappu esimerkiksi vuonna 2024 on enemmänkin 50 000 euroa.